Dagblad010 | Leefbaar: 'Wat zijn dit voor taferelen in Bloemhof?'

2021-11-03 06:10:57 By : Ms. HE Christy

''Bewoners van Bloemhof worden beïnvloed om hun kinderen niet langer naar de speeltuin De Driehoek te sturen, omdat daar een gouden ketting van iemands nek is gerukt. Ook dreigen er'represailles. Wat zijn dit voor taferelen in Bloemhof? Dit is toch geen manier van samenleven?'', aldus Leefbaar-fractievoorzitter Simons naar het begin van de schietpartij in de Schiltmanstraat waarbij een 20-jarigeman de dood vond.

''De omwonenden denken dat het om een ​​afrekening gaat, wordt gede er in de straat drugs wordtald. Maar wat Leefbaar Rotterdam is het feit dat de bewoners van Bloemhof zich totaal niet veilig op straat voelen. Ze gewaagde, zaken niet eens meer aan te kaarten uit angst voor een mes of een kogel'', aldus Simons.

Het bestuur van de speeltuinvereniging De Driehoek ontkent met klem tijdens ook maar iets met de toestanden in Bloemhof te maken te hebben. ''Zowel de schietpartij als het afrukken van de gouden ketting hebben niet op de gebeurtenissen ontstaan. De schietpartij speelde zich af in de Dortsmundstraat'', er in hun schriftelijke reactie. "Wisten van de wijkagenten van Bloemhof allang van het dealen van drugs en van de intimidatie met dat gaat zich?", vraagt ​​Simons af in zijn brief aan de burgemeester. ''Wij hebben in elk geval via meerdere bewoners van Bloemhof te horen gekregen dat er behoorlijk wat lui rondlopen die geweld niet schuwen en daarmee een zeer slechte invloed hebben in de wijk.''

Leefbaar heeft burgemeester Overaleb gevraagd of hij bereid is zo spoedig mogelijk poolshoogte te gaan nemen in het Huis van de Wijk.

Uitgever: Digitaal Dagblad BV / René Dons

Online uitgevers: Jan D. Swart, René Dons, Piet Ocks, Jan Steigenga, Ronald Sørensen, Jim Friederich, Ellen Verkoelen, Kees Jonker, Robert Simons, Pieter Schol.

Cookieverklaring Privacyverklaring Algemene voorwaarden Toestemming

Middenbaan 111 2991 CS Barendrecht (in gebouw Het Kruispunt)

Albrandswaards Dagblad Barendrechts Dagblad Capels Dagblad Dagblad070 Gouds Dagblad Nissewaards Dagblad Ridderkerks Dagblad Rijswijks Dagblad Voorburgs Dagblad Zoetermeers Dagblad

Elke avond het laatste lokale nieuws gratis in je mail? Meld je hier aan.